دانشنامه شبکه های مخابراتی

واحد شبکه های مخابراتی
شامل چهار بخش زیر میگردد ...
- اینترنت
- ماهواره
- فیبر نوری
- امواج رادیویی

   واحد وب

واحد شبکه های مخابراتی شرکت پارس کد به مدیریت آقای مهندس مرتضی راد از سال های اولیه تاسیس شرکت دایر گردیده و طی فرآیند های تعریف شده در این واحد درخواست های متنوع ارجاع شده مشتریان به شرکت در بخش ارائه خدمات گسترده وب به انجام رسیده است.

در ادامه به منظور شفاف سازی هر چه بیشتر فرآیند ارائه خدمات فناوری وب به مشتریان مراحل انجام پروژه به شرح زیر می باشد.

1.برگزاری جلسات مشاوره و نیازسنجی حسب درخواست مشتری
2.بازدید کارشناس تحلیل سیستم
3.تدوین پروپزال بر مبنای تحلیل صورت گرفته
4.ارائه پروپزال تخصصی متناسب با نیازسنجی و تحلیل صورت گرفته
5.عقد قرارداد
6.اجرای فاز به فاز پروژه ضمن تشکیل تیم های تخصصی شامل طراحی و برنامه نویسی ...

   معرفی پروژه های وب

با توجه به گستردگی خدمات فناوری وب شرکت پارس کد این شرکت با برخورداری از متخصصان زبده خود، حسب نیاز های واحد های سازمانی و اداری، تولیدی و صنعتی، تجاری و فروشگاهی قابلیت طراحی و پیاده سازی انواع سایت های حرفه ای از قبیل ذیل داشته و دارد

  • وبسایتهای شخصی File.mp4
  • وبسایتهای نویسنده ها و ناشرها File.mp4
  • وبسایتهای دایرکتوری File.mp4
  • وبسایتهای ارائه دهنده اطلاعات File.mp4
  • وبسایتهای اشتراک گذاری عکس File.mp4
  • بروشورها و کاتالوگهای آنلاین تجاری File.mp4
  • وبسایتهای شبکه های اجتماعی File.mp4
  • وبسایتهای تجاری File.mp4

معرفی ابزار های شبکه های مخابراتی

اینترنت
اینترنت بزرگترین سامانه ارتباطی است که تا کنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا گردیده است البته ریشه این شبکه عظیم جهانی به دهه 1960 باز میگردد که سازمان های نظامی ایالات متحده آمریکا برای انجام پروژه های تحقیقاتی خود در ساخت شبکه ای مستحکم، گسترده با تحمل خطا سرمایه گذاری نمودند . فنآوری اینترنت از اجزای سخت افزاری به همراه سامانه ای از لایه های نرم افزاری که جنبه های مختلفی از معماری آن را کنترل میکنند تشکیل شده است لیکن از آنجا که سخت افزارهای به کار گرفته شده در فنآوری اینترنت را می توان برای پشتیبانی هر سامانه نرم افزاری دیگری هم استفاده کرد باید اذعان نمود که اینترنت ویژگی هایش را مرهون طراحی معماری نرم افزار و پروسه استاندارد سازی قوی این معماری می باشد . غالبا در گفتگو های روزمره از دو واژه وب و اینترنت به اشتباه، بدون تمایز زیادی استفاده میشود حال آنکه این دو واژه معانی متفاوتی دارند، اینترنت سامانه ارتباطی جهانی برای داده هاست حال آنکه وب صرفا یکی از خدماتی ( SERVICE ) است که بر روی اینترنت ارائه می شود و برای ارتباط ( باهدف انتقال و یا به اشتراک گذاری اطلاعات ) از شبکه اینترنت بهره می جوید.
پست اینترنتی ( Email ) و تلفن اینترنتی ( VoIP ) سرویس های ارتباطی دیگری هستند که با پیدایش فنآوری اینترنت امکان پذیر گردیده اند همچنین مشاهده برنامه های تلوزیونی به صورت زنده و یا ضبط شده و نیز برقراری ارتباط تصویری از طریق Webcam خدماتی هستند که فنآوری ارتباطی اینترنت امروزه در اختیار میلیون ها کاربر خود قرار داده است.
روش های معمول دسترسی به اینترنت در خانه ها شامل دسترسی با شماره گیری ( dial-up )، خطوط زمینی پهن باند از طریق کابل کواکسیال، فیبر نوری یا سیم مسی، وای فای ( Wi-Fi )، ماهواره و فنآوری G3 تلفن همراه می باشد.
امروزه شرکت های ارائه خدمات اینترنتی ( ISP ) مهمترین مراکز ارائه کننده خدمات اینترنتی برای کاربران اینترنت محسوب می شوند که هر کدام بر حسب توانمندی، تخصص و نیروی انسانی خود میتوانند این خدمات را در سطوح مختلف از یک شهر کوچک گرفته تا استان و یا کشور به کاربران خود ارائه نمایند.

ماهواره
نخستین ماهواره فضایی جهان با نام اسپوتنیک به معنای همسفر توسط شوروی در تاریخ چهارم اکتبر 1957 به مدار زمین پرتاب شد و این سرآغاز عصر فضا و مسابقه فضایی میان دو کشور روسیه و آمریکا گردید . امروزه ماهواره های بسیاری در فضا در حال گردشند که می توانند اطلاعات با ارزشی را در اختیار انسان قرار داده، زمینه ساز تحولات شگرفی در عرصه های گوناگون شوند . ماهواره های ضد سلاح، ستاره شناسی، هوا شناسی و اکتشافی از انواع ماهواره ها هستند لیکن مهمترین نوع ماهواره های مورد استفاده قرار گرفته در عصر حاضر ماهواره های مخابراتی هستند که برای برقراری ارتباطات راه دور در فضا قرار گرفته اند . ایده اولیه استفاده از ماهواره برای ارتباط مخابراتی بین دو نقطه از کره زمین، اولین بار در سال 1945 توسط یک نویسنده انگلیسی به نام کلارک مطرح گردید و این ایده با ارسال ماهواره ها به فضا به تحقق رسید . پیشرفت های سریع فنآوری ماهواره های مخابراتی منجر به تشکیل سازمان بین المللی مخابرات ماهواره ای ( INTELSAT ) گردید که مسئولیت طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره های مخابراتی را، با هدف برقراری ارتباطات بین المللی کشور ها بر عهده داشت.
سیستم های مخابراتی ماهواره ای مجموعه ای از ایستگاه های فضایی و ایستگاه های زمینی است . ایستگاه فضایی شامل یک ماهواره مخابراتی است که مهمترین بخش آن را یک ترانسپاندر تشکیل میدهد . ترانسپاندر به صورت یک آنتن فرستنده و گیرنده عمل میکند به طوری که سیگنال های فرستاده شده از زمین را دریافت و پس از تقویت و تغییر فرکانس آنها را به زمین می فرستد . ایستگاه زمینی به دو صورت ثابت و یا سیار طراحی گردیده و شامل یک آنتن فرستنده و گیرنده پشقابی است . وظیفه آنتن های پشقابی نیز دریافت و ارسال اطلاعات به صورت امواج رادیویی می باشد
در حال حاضر ماهوار های مختلف سرویس های گوناگونی را به مشترکین خود عرضه میکنند که مهمترین آنها را می توان سرویس پخش ماهواره ای برنامه های رادیو و تلوزیون، سرویس هدایت ماهواره ای کشتی ها و هواپیما، سرویس اکتشاف ماهواره ای منابع زیر زمینی، سرویس موقعیت یاب ماهواره ای ( GPS )، سرویس مطالعات جغرافیایی ماهواره ای ( GIS ) دانست.

امروزه از طریق سامانه های موقعیت یاب ماهواره ای تحول شگرفی در تهیه و ترسیم نقشه های ماهواره ای به وجود آمده است همچنین از طریق تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره ای در سیستم های مدیریت اطلاعات جغرافیایی، امکان مطالعه و برنامه ریزی هر چه بهتر و دقیقتر در بخش های مختلف همچون مدیریت کاربری اراضی، مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهری، برنامه ریزی شهری و شهرداری و نهایتا مدیریت تاسیسات شهری مثل برق، آب، گاز و تلفن برای مدیران سازمان های مربوطه فراهم گردیده است.

فیبر نوری
اولین بار در سال 1945 یک دانشمند آلمانی به نام ون هیل طی مقاله ای به بسته های ساده ای از فیبر که دارای پوششی از مواد شیمیایی بودند اشاره کرد و به دنبال آن، اختراع اولین کابل فیبر نوری دارای پوشش را به نام خود ثبت نمود . کابل فیبر نوری تولید شده به دلیل تحت تاثیر بودن در مقابل آلودگی های محیطی و افت شدید نور در فواصل طولانی، برای برقراری ارتباط موثر نبود تا اینکه در اوائل سال 1960 با اختراع لیزر اندیشه استفاده از کابل نوری در صنعت ارتباطات امکان پذیر گردید . در تابستان سال 1970 محققان شرکت CorningGlass موفق به تولید الیاف شیشه ای خاصی شدند که هدایت نور در آن با کمترین افت نوری ممکن می شد، ضمن آن که توانایی حمل و نقل اطلاعات در این الیاف چندین هزار برابر بیشتر از سیم های مسی بود.
یک فیبر نوری از سه بخش متفاوت تشکیل شده است . هسته ( Core ) نازک شیشه ای در مرکز فیبر که سیگنال های نوری در آن حرکت میکنند، روکشی ( Cladding ) که دور تا دور بخش خارجی هسته را احاطه کرده است و باعث برگشت نور منعکس شده به هسته می گردد و نهایتا بخش بافر رویه ( CoatingBuffer ) که روکشی پلاستیکی بوده و از فیبر در مقابل رطوبت و سایر موارد محیطی محافظت می نماید . صد ها و هزاران نمونه از رشته های نوری فوق در دسته هایی سازماندهی شده و کابل های فیبر نوری را بوجود می آورند . در انتها هر یک از کلاف های فیبر نوری توسط یک روکش مخصوص به نام Jacket محافظت می گردد.
فیبر نوری علاوه بر کاربرد های فراوانی که در برقراری ارتباط و انتقال اطلاعات دارد در ساخت و تولید انواع حسگر ها ( Sensor ) نیز به عنوان عنصر اصلی حسگر، مورد استفاده قرار می گیرد همچنین در صنایع پزشکی در بخش هایی همچون جراحی لیزری و آندوسکوپی فیبر نوری کاربرد های فراوانی یافته است . در صنایع نظامی فیبر نوری فنآوری ارزشمندی در هدایت موشک ها و ارتباط میان زیر دریایی ها محسوب می گردد و نهایتا اینکه از فیبر نوری به منظور انتقال نور طبیعی خورشید به مکان هایی که در جهت تابش مستقیم نور خورشید نمی باشند استفاده می گردد و این در حالی صورت می گیرد که نور منتقل شده فاقد الکتریسته گرمایی آزار دهنده و حتی تشعشعات خطرناک ماورای بنفش می باشد.

امواج رادیویی
وجود امواج رادیویی ( RF ) برای اولین بار در سال 1865 توسط ماکسول، ریاضی دان انگلیسی پیش بینی شده بود . به دنبال آن هاینریش هرتز فیزیک دان آلمانی نخستین بار در سال 1877 در محیط آزمایشگاه اموج رادیویی را ایجاد و مورد استفاده قرار داد . امواج رادیویی در واقع گونه ای از امواج الکترومغناطیسی هستند که همچون سایر امواج الکترومغناطیسی با طول موج و فرکانس مختلف و با سرعتی معادل سرعت نور حرکت میکنند . فرکانس های مختلف از امواج رادیویی دارای ویژگی های انتشار متفاوت در هوا کره زمین بوده و بر همین اساس دارای کاربرد های متفاووتی نیز می باشند . استفاده از امواج رادیویی در برقراری ارتباط، اولین بار در سال 1897 توسط مارکونی، مهندس ایتالیایی ابداع گردید و برای اولین بار از دستگاه مارکونی که همان رادیو نام داشت برای برقراری ارتباط میان کشتی های انگلیسی در جنگ استفاده شد.
منظور از ارتباط رادیویی در واقع همان مخابره کردن سیگنال ها با استفاده از مدولاسیون امواج الکترو مغناطیسی در فرکانس های پائین تر از نور مرئی است . هر سیستم رادیویی شامل یک فرستنده و یک آنتن میباشد . فرستنده شامل یک منبع انرژی الکتریکی است که جریان متناوب با فرکانس مطلوب را تولید می کند و آنتن شامل یک تقویت کننده است که جریان متناوب در حال تغییر را به امواج رادیویی تبدیل نموده سپس در هوا یا خلاء منتشر می کند
در حال حاضر فنآوری امواج رادیویی در حوزه های مختلفی همچون پخش برنامه های رادیویی و تلوزیونی، برقراری ارتباط در انواع شبکه های مخابراتی بی سیم ( Wireless )، پیاده سازی سیستم های هدایت و کنترل از راه دور، پیاده سازی سیستم های شناسایی خودکار ( Rfid )، ارائه خدمات دسترسی اختصاصی و یا عمومی به اینترنت به صورت وای فای ( Wi-Fi ) و یا وایمکس ( WIMAX )، ساخت تجهیزات نظامی همچون رادار همچنین تولید تجهیزات پزشکی، کاربرد های فراوانی یافته به طوریکه میتوان این فنآوری را زمینه ساز شکل گیری سایر فنآوری های و اختراعات امروز به حساب آورد

امروزه ارتباط میان میلیون ها مشترک تلفن همراه و نیز ارائه سرویس های متنوعی همچون سرویس پیامک ( SMS )، سرویس عمومی بسته های رادیویی ( GPRS )، سرویس ارسال عکس و یا اطلاعات به صورت بلوتوث ( Bluetooth ) و بسیاری دیگر از سرویس های همگانی صرفا به کمک ظهور و بروز فنآوری امواج رادیویی است که محقق گردیده است به طوریکه بهره گیری از خدمات سایر فنآوری ها بدون شناخت و به کار گیری صحیح فنآوری امواج رادیویی تقریبا غیر ممکن مینماید